Adalia`s Maine Coon

Navigasjon

Nytt fra Adalia's

Velkommen til våre sider!

Forumtråder

Logg inn

Brukernavn

PassordIkke medlem enda?
Klikk her for registrering.

Glemt passordet?
Få nytt ved å klikke her.

Litt om rasen

Utseende
Maine Coone er den største rasekatten. De utvikles langsom og er ikke ferdig utvokst før i fireårssalderen. Hunnene pleier å veie omkring 4–6 kg og hannene 6–9 kg, men det finnes større eksemplarer. Alt ved en Maine Coon indikerer at den er utviklet i et tøft klima. Dens pels som er tung og vannavstøtende, og tykk og varm, og kroppsstørrelsen er praktisk i snølandskap

De finnes i flere farger og mønstre og det varierer litt hva som er mest populært. Fargekodene kan være litt forvirrende, men her er ihvertfall en oversikt

Bakgrunn
Maine Coon regnes som den første katterasen fra Amerika. Man vet ikke sikkert hvordan rasen oppstod, men det finnes flere myter omkring det. En av de vanligste er fra Maine og går ut på at katten oppstod ved krysning mellom katt og vaskebjørn (raccoon på engelsk, derav navnet). Sannsynligvis oppstod katten gjennom naturlige krysninger mellom angorakatter som sjømenn tok med seg til Maines havner, og engelske katter som nybyggerne tok med seg på 1600-tallet, skandinaviske eller russiske katter samt korthårede amerikanske katter.

Gemytt
Maine Coon katten er intelligente og lekne, og trofaste mot side eiere. De dilter som regel etter matmor, og skal helst være i nærheten av der det skjer.
Maine Coon katter mjauer ikke i klassisk forstand, det er mer som en "snakking" - en kombinasjon av maling og mjauing, og de er flinke til å gjøre seg forstått. De liker ikke å spise alene, ofte venter de til eier er i rommet. Tradisjonelt er de ikke så glade i å ligge på fanget, men jeg må si at for to av våre katter kunne ikke det vært mer usant. Men det er nok individulelt.

De er flinke til å bruke forlabbene sine, og er kjent for til å plukke opp ting, bruke poten til å spise, lukke opp skap, skru på vann osv. De er forøvrig veldig glade i vann - bortsett fra når de skal bade! De dypper potene oppi vannet før de drikker (eller velter hele bollen), og enkelte drikker kun rennende vann. De kan være litt rampete, og det er ikke uvanlig at de dytter ting ned fra bordet med vilje, for så å leke med dem.

Maine Coon katter går godt overens med andre dyr, og også med barn.

Kommentarer

Ingen kommentarer er skrevet.

Skriv kommentar

Vennligst logg inn for å skrive kommentarer.
Generert på: 0.04 sekunder
802,357 Unike besøk